Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - ييلاقات گيلان در مناطق کوهستاني و کوهپايه‌اي تصويري از بهشت روي زمين هستند که در روزهاي گرم و شرجي تابستان، خنکاي لذت بخشي را به گردشگران هديه مي‌کنند.
خبرگزاري مهر، گروه استان‌ها: در روزهايي که گيلان گرم‌ترين و شرجي‌ترين دماي هوا را تجربه مي‌کند، تجربه سفر به ييلاقات واقع در مناطق کوهستاني و کوهپايه‌اي اين استان، حال و هواي ديگري دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين مناطق به دليل طبيعت بکر و زيبا و همچنين آب‌وهواي خنک و مطبوعي که در فصل تابستان دارند، خاطره‌هاي زيادي را براي گردشگراني که به ييلاقات گيلان سفر کرده‌اند، رقم زده است.
ييلاقات غربي در مناطق ماسال، شاندرمن و تالش و... ييلاقات شرقي در مناطق ديلمان، املش، اشکورات رودسر و... همچنين ييلاقات واقع در مناطق جنوبي استان همچون شهرستان رودبار هرکدام جاذبه‌هاي بي‌نظيري دارند که سفر به آن‌ها خالي از لطف نيست.

منطقه ييلاقي خصيل دشت در املش
روستاي «خصيب دشت» يا همان «خصيل دشت» يکي از مناطق ييلاقي گيلان در شرق اين استان و از ييلاقات معروف شهر زيباي املش است. اين روستا که از توابع بخش رانکوه شهرستان املش محسوب مي‌شود، به دليل قرار گرفتم در منطقه کوهستاني، تابستان‌ها داراي هوايي خنک و مطبوع بوده و در زمستان نيز داراي برودت بالا است.
براي رسيدن به اين روستا که ارتفاعش از سطح دريا هزار و 834 متر است، بايد جاده بلوردکان به هلو دشت را ادامه داده تا به اين روستاي زيبا برسيد.
دشت‌هاي سرسبز ، گياهان وحشي، حضور دام در مراتع از ديگر زيبايي‌هاي اين منطقه ييلاقي محسوب مي‌شود.

منطقه ييلاقي ديلمان در شرق گيلان
منطقه ييلاقي ديلمان در شهرستان سياهکل و در ارتفاع دو هزار و 500 متري از سطح دريا در شرق گيلان واقع‌شده است.
اگرچه اکثر گردشگران براي سفر به مناطق ييلاقي گيلان فصل بهار و تابستان را انتخاب مي‌کنند اما طبيعت پاييزي اين منطقه نيز از جذابيت‌هاي ويژه‌اي برخوردار است.
براي رسيدن به اين منطقه خوش آب‌وهوا ابتدا بايد مسير 42 کيلومتري رشت به لاهيجان را طي کرد و بعد از طريق جاده‌اي فرعي، به سمت سياهکل برويد. پس از گذر از شهر سياهکل، در انتهاي مسيري 45 کيلومتري که پيمودن آن از ميان جنگل انبوه نزديک يک ساعت تا 1.5 ساعت طول مي‌کشد، منطقه زيبا و ييلاقي ديلمان واقع شده که طبيعت چشم‌نواز آن بسيار خاطره‌انگيز است.

منطقه ييلاقي اشکورات در رودسر
اشکورات رودسر يکي از مناطق ييلاقي گيلان در شرق اين استان است که به دهستان‌هاي اشکور سفلي، اشکور عليا و سيارستاق ييلاقي و اشکور شوئيل تقسيم شده است.
چشمه‌سارها، درياچه‌هاي طبيعي، چشمه‌هاي آب‌معدني، رودخانه‌هاي زلال و غارهاي فراوان و پاکي هوا از مهم‌ترين ويژگي‌هاي اين منطقه ييلاقي محسوب شده که هرساله پذيراي تعداد زيادي گردشگر از سراسر کشور است.
منطقه اشکور علاوه بر داشتن آب‌وهواي ييلاقي، از منابع زيرزميني، باغات فندق و گردو، زمين‌هاي مزروعي گندم و جو٬ عدس ولوبيا، سيب‌زميني،سير و پياز و گياهان دارويي از قبيل گل‌گاوزبان، بنفشه، کنگر، گل پر، گزنه، گون، هميشه‌بهار، قارچ‌هاي خوراکي، بابا آدم (کو لا کولا) و ... نيز برخوردار است که جذابيت‌هاي اين منطقه را دوچندان کرده است.
از ديگر جاذبه‌هاي اين منطقه مي‌توان به مسجد ناصرالحق يا ناصرالکبير(ع) در روستاي رودبارک، کوه عروس و داماد در روستاي زياز، غار واردار در روستاي دليجان و سرچشمه رودخانه آسمانرود در روستاي گيري اشاره کرد.

منطقه ييلاقي سَلانسَر در رودبار
در بخش مرکزي شهرستان رودبار و در شهر رستم‌آباد روستاي سلانسر واقع شده که با طبيعت بي‌نظير خود، هر بيننده‌اي را مسحور مي‌کند.
اين روستا که در ارتفاع هزار و 250 متري از دريا و در قسمت جنوبي استان گيلان قرار گرفته است، درختان تنومند و علفزارهاي زيبايي را در خود جاي داده که در تابستان‌هاي گرم و طاقت‌فرساي گيلان، هوايي مطبوع و خنک داشته و طبيعت همواره مه‌گرفته آن، خاطراتي رؤيايي براي بازديدکنندگان رقم مي‌زند.
مردم اين منطقه که فقط در فصل تابستان در اين روستا سکونت دارند، به شغل دام‌پروري مشغول بوده و محصولات لبني به‌ويژه ماست اين منطقه از شهرتي خاص برخوردار است.

ييلاق «اولَسِبِلانگاه» در ماسال
روستاي ييلاقي «اولسبلانگاه» در 25 کيلومتري جنوب ماسال و در ارتفاع هزار و 800 متري از سطح دريا قرار دارد.
خانه‌هاي چوبي، عبور و مرور ابرها و صحنه‌هاي دل‌انگيزي که ايجاد مي‌کنند، مراتع زيبا و پوشيده از گل‌هاي وحشي، از جاذبه‌هاي بي‌نظير اين منطقه ييلاقي استخانه‌هاي چوبي، عبور و مرور ابرها و صحنه‌هاي دل‌انگيزي که ايجاد مي‌کنند، مراتع زيبا و پوشيده از گل‌هاي وحشي، از جاذبه‌هاي بي‌نظير اين منطقه ييلاقي است که در سال‌هاي گذشته گردشگران زيادي را در بهار و تابستان به سمت خود کشانده است.
براي رسيدن به اين روستاي ييلاقي بايد از شهرستان ماسال واقع در 50 کيلومتري غرب رشت گذر کرده و بعد از گذر از 25 کيلومتر جاده آسفالته و روستاهايي چون سياهدول، خِرَه دول، گيلوانه و... به اين روستاي زيبا و ديدني برسيد.
همچنين مسير رسيدن به اين منطقه ييلاقي پوشيده شده از جنگل انبوه بوده و در مسير رسيدن به اولسبلانگاه مي‌توانيد از محل شهادت ميرزا کوچک خان جنگلي نيز ديدن کنيد.

ييلاق النزه در شاندرمن
ييلاق دشت النزه در شاندرمن در انتهاي مسيري است که براي طي آن بايد از روستاهاي بيتم، اولم، گسکميجان، شهيد حسرتي معاف، چپرود، استه سر، بوستون گاه، برزف، خشت خوار، چاي خاله، سبل خوار و سنفيه عبور کرد.
اين منطقه ييلاقي دشتي سرسبز و پهناور است که از همه طرف با کوه‌ها سرسبز احاطه شده و در روبروي آن بقعه امامزاده ابراهيم النزه قرار دارد.
خانه‌هاي ييلاقي چوبي که براي گذران تابستان ايجاد شده همواره موردتوجه بازديدکنندگان از النزه قرار گرفته است.
براي رسيدن به اين منطقه ابتدا بايد در مسير غرب رشت و در جاده دسترسي به شهرستان ماسال خود را به منطقه شاندرمن رساند.

اگر در آخرين روزهاي تابستان قصد مسافرت به مناطق خوش آب‌وهوا و بهره بردن از تصاويري زيبا و بکر داريد، بازديد از ييلاقات گيلان را از دست ندهيد. هرچند اين مجال فرصتي کوتاه براي معرفي تعداد محدودي از اين ييلاقات بود اما حضور در همين مناطق نيز مي‌تواند آخر هفته خوبي را در روزهاي پاياني تابستان برايتان رقم بزند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۷۷۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رها سازی آب سد سفیدرود از فردا در گیلان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ وحید خرمی با اشاره به اینکه تا کنون ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب پشت سد ذخیره شده است، افزود: آب سد سفیدرود از فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ از طریق کانال‌های راست و چپ سنگر برای آبیاری شالیزار‌های گیلان رهاسازی می‌شود.
وی با بیان اینکه تأمین آب کشاورزی یکی از دغدغه‌های کشاورزان در فصل زراعی است، گفت: شرکت آب منطقه‌ای گیلان هر سال با توجه به میزان ذخیره آب سد سفیدرود، برنامه زمان بندی شده‌ای را برای رهاسازی آب کشاورزی اعلام می‌کند که شالیکاران باید بر اساس این برنامه و تقویم زراعی پیشنهادی از سوی جهاد کشاورزی مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت محصول خود را اجرا کنند.
مدیرعامل شرکت منطقه‌ای گیلان با بیان اینکه این استان ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار دارد، گفت: ۱۷۲ هزار هکتار معادل ۷۲ درصد از شالیزار‌های استان آبخور سد سفیدرود هستند و بقیه زمین‌های کشاورزی هم با استفاده از منابع آب محلی مانند چاه‌ها، رودخانه‌ها و آب بندان‌ها آبیاری می‌کنند.

دیگر خبرها

  • هشدار سطح نارنجی در گیلان/ مردم از توقف و برپایی چادر در کنار رودخانه‌ها خودداری کنند
  • (تصاویر) کوچ ییلاقی عشایر
  • درخواست عشایر شهرستان اهر برای هموارسازی مسیر‌های ییلاقی
  • جزئیات بیشتر از آتش‌سوزی روستای گیلان
  • قبض‌های نجومی برق در تابستان
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • ورود دام به ییلاقات شمال دامغان «ممنوع» شد
  • بهره‌برداری از دو طرح آبی در تابستان/از ماهیت سدچمشیر دفاع میکنیم
  • امدادرسانی به ۵۵ نفر حادثه دیده سیل و آب گرفتگی در خلخال
  • رها سازی آب سد سفیدرود از فردا در گیلان