Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@22:29:49 GMT

نیش و نوش کوچ زنبورداران

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۰۹۱۴

نیش و نوش کوچ زنبورداران

به گزارش ایرنا؛ کوچ مختص عشایر نیست و زنبورداران نیز مهاجرت می‌کنند و عسل حاصل از شهد گل‌های مختلف، از تأثیرات درمانی زیادی برخوردار است و زنبورداران با رصد آب و هوا و پوشش گیاهی و شناسایی نواحی مستعد پرورش زنبور و تولید عسل، کندوها را به کامیون‌ها بار زده و زحمت نقل و انتقال را به جان می خرند.

پای صحبت زنبورداران

نیش زنبورها را برای به دست آوردن شیرینی عسل تحمل می‌کنیم و کوچ و انتقال کندوهای عسل از گیلان به ارتفاعات استان‌های اردبیل و آذربایجان شرقی از کارهای دشوار و روزهای پرمشقت ماست و باید ابتدا از جهاد کشاورزی شهرستان مبدا، مجوز انتقال و مهاجرت و از شهرستان مقصد مجوز اسکان در ییلاقات را بگیریم و اگر دیر بجنبیم، ییلاقات غنی و مدنظر را زنبورداران دیگر قرق می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنبورها تحمل گرمای زیاد و هوای بسیار شرجی را ندارند و اغلب، شب‌ها کوچ می‌کنیم تا داخل کندوها خنک باشد و در حین کوچ، مشکلی از این بابت نداشته باشیم و گاهی وقت‌ها، در مسیر کوچ کندوها از کوهستان‌های استان گیلان به ییلاقات استان اردبیل، مدت کوتاهی در ارتفاعات سرسبز حیران اتراق می‌کنیم و بعد به حرکت خود ادامه می‌دهیم و در کل، کار ما پر زحمت اما شیرین است.

این حرف‌ها را اکبر زراعتی از زنبورداران آستارا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد و افزود: از چند روز قبل کلنی های خود را در ییلاقات دامنه‌های سبلان استان اردبیل مستقر کرده و به همراه دیگر زنبورداران گیلانی، به پرورش زنبور و تولید عسل در کوهستان‌های زیبا مشغول شده ایم.

زنبوردار دیگری نیز گفت: همیشه در یافتن کامیون دارای حفاظ و بست‌های مطمئن برای انتقال کندوها مشکل داریم و بیمه کندوها، تشخیص بیماری، سم پاشی و درمان به موقع، جلوگیری از تکان‌های شدید در حین کوچ و رفتار آرام و نرم با زنبورها از سختی‌های کار ماست و یک زنبوردار خوب باید دوره آموزشی دیده و تجربه کافی داشته باشد.

او ادامه داد: زنبورهای عسل تحمل گرما یا سرمای بیش از حد، بارندگی پیوسته و زیاد، هوای ابری مداوم، بادهای شدید، افزایش یا کاهش ناگهانی دمای هوا و آلودگی زیاد هوا را ندارند و اگر این موارد را رعایت نکنیم، متحمل تلفات و ضرر خواهیم شد و رعایت این اصول در حین کوچ، دشوارتر و خسته کننده تر است.

زنبورداران کوچنده

آستارا در مسیر کوچ زنبورداران غرب گیلان به ییلاقات استان اردبیل قرار دارد و خدمات رسانی به زنبورداران در مسیر حرکت آنها از اهمیت خاصی برخوردار است.

به گفته رئیس اداره تعاون روستایی آستارا زنبورداران کوچنده، تولیدکنندگان عمده عسل هستند و آن عده از زنبورداران که کندوهای کمی دارند، زحمت مهاجرت از قشلاق به ییلاق یا برعکس را به جان نمی خرند.

ساسان ساسانیان اظهار کرد: حدود ۸۵ زنبوردار با نزدیک به ۲۳ هزار کلنی زنبور از این منطقه به ییلاقات استان‌های اردبیل و آذربایجان شرقی کوچ کرده‌اند و در پایان تابستان به مناطق خود در گیلان باز خواهند گشت.

وی ادامه داد: هر زنبوردار کوچ کننده حدود ۲۷۰ کلنی دارد و انتقال یا مهاجرت کندوها با هدف بهره مندی زنبورهای عسل از شهد و شیره گل‌های کوهستان ها و ییلاقات غنی استان‌های همجوار صورت می‌گیرد و در کیفیت و مرغوبیت محصول، تأثیر زیادی دارد.

زنبورداری در گیلان

به گفته معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان، زنبورداران این استان ۲۸۹ هزار کلنی زنبور دارند و میزان تولید عسل در گیلان، افزون بر پنج هزار تن در سال است و بیشترین عسل گیلان در شهرستان تالش تولید می‌شود.

حجت علی اکبرنژاد گفت: به دلیل تنوع آب و هوا و پوشش گیاهی گیلان، بیشترین تکثیر کلنی زنبور در ماه‌های خرداد و تیر صورت می‌گیرد و عسل تولیدی این استان از مرغوبیت و کیفیت بالایی برخوردار است.
طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی گیلان؛ نزدیک به پنج هزار نفر در این استان به زنبورداری مشغول هستند و میزان تولید عسل در کندوهای بومی، سه کیلوگرم است و با توجه به اقدامات حمایتی صورت گرفته، تولید عسل به ازای هر کلنی حتی به ۱۵ کیلوگرم هم رسیده است.

بیشترین کلنی های مدرن زنبور عسل کشور در گیلان است و شش درصد عسل کشور در این استان تولید می‌شود و اواخر خرداد، اوایل تیر و شهریور ماه زمان برداشت عسل است.
خدمات دولت به زنبورداران

به جهت تولید عمده عسل گیلان در تالش و گذر زنبورداران غرب گیلان از آستارا به ییلاقات استان اردبیل، اداره‌های تعاون روستایی، جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت آستارا خدمات مختلفی به فعالان این حرفه ارائه می‌کنند و به گفته محسن آهنی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت این شهرستان، ۳۰ تن شکر برای توزیع به زنبورداران تأمین شده است.

رئیس اداره تعاون روستایی آستارا نیز اظهار کرد: زنبورداران، قشر زحمت کشی هستند و با نگاه به دست‌های آنها رنج کار آنان مشخص می‌شود و در آب و هوای بارانی نیاز زنبور به شکر افزایش می‌یابد.

ساسانیان ادامه داد: اغلب زنبورداران توان مالی زیادی برای تأمین شکر مورد نیاز ندارند و نوسان قیمت‌ها نیز باعث شده، شکر در فروشگاه‌ها فقط به صورت نقد عرضه می‌شود.

وی بیان کرد: تابستان و زمستان زمان مصرف شکر برای کندوهاست و نوسان قیمت دارو و تشخیص سریع بیماری و دستیابی به دامپزشک برای درمان زنبورها از دشواری‌های کار زنبورداران است.

مدیر جهاد کشاورزی آستارا نیز گفت: با افزوده شدن ۵۰۰ کلنی به شمار کلنی های زنبورداران این شهرستان، میزان تولیدات آنها افزایش یافته است و در سال گذشته، ۸۵۰ تن عسل در آستارا تولید شد و امسال نیز احتمال دارد افزایش یابد.

ایرج شیارکار افزود: ۳۴ هزار و ۵۰۰ کلنی توسط ۲۷۲ زنبوردار در کوهستان‌های زیبای حیران، لوندویل و خانه‌های آسیاب آستارا مستقر شده و این شهرستان با میانگین تولید ۳۰ کیلوگرم عسل در هر کندو، رتبه دوم را در گیلان داراست.
وی ادامه داد: زنبورداران آستارا در سال قبل با تولید عسل، ۱۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال درآمد کسب کرده بودند و در چرخه اقتصاد مبتنی بر کشاورزی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

در قرآن کریم نخست در آیه ۱۵ سوره محمد (ص) به نیکوکاران وعده داده شده که در بهشت، نهرهایی از عسل پاک و ناب جاری است و سپس در سوره نحل، خواص شفابخش عسل ذکر شده و در آیه‌های ۶۸ و ۶۹ این سوره نیز، شیره حاصل از تلاش زنبورها برای مردم، شفابخش و کار زنبور عسل نشانه‌ای از قدرت آفریدگار عنوان شده است.

بنا بر این تلاش زنبورداران علاوه بر فعالیت اقتصادی، تدبر در قدرت آفرینش خداوند حکیم نیز محسوب می‌شود و همانگونه که تولیدکنندگان عسل، نیش زنبورها را با نوش عسل آنها تحمل می‌کنند، ما مصرف کنندگان عسل باید با تسبیح عظمت خدا و مسئولان با خدمتگزاری بیشتر به زنبورداران، شکرانه این نعمت شیرین را بجا آوریم.

شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده است.

گزارش از عیسی پاشاپور

۷۱۲۴

 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رونق تولید کشاورزی گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۰۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث تیرپارک کامیون‌های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور

ایسنا/گیلان مرز زمینی آستارا مهمترین و فعالترین مرز زمینی شمال جمهوری اسلامی ایران و دروازه ایران به اروپا است که بیشترین میزان تجارت بین المللی با روسیه، آذربایجان و کشورهای اروپای شرقی از این طریق صورت می‌گیرد و برای توسعه این مرز مهم کشور، بهبود زیرساخت ها و احداث تیرپارک های استاندارد، ضروری است.

یکی از مشکلاتی که امروزه رانندگان ماشین‌های ترانزیتی داخلی و خارجی سنگین در مرز زمینی آستارا در شمال غربی استان گیلان با آن دچار هستند، نبود یک تیرپارک مناسب برای توقف در زمان افزایش تردد کامیون‌ها و ایجاد صف طولانی در این مرز پرتردد شمال جمهوری اسلامی ایران است. این صف در برخی موارد به کیلومترها افزایش می‌یابد که زمینه ایجاد مشکل را برای رانندگان، اقلام داخل تریلی‌ها و همچنین عابران را فراهم می‌کند.

صف های طولانی سبب اخلال در ترافیک جاده ای منتهی به مرز زمینی آستارا شده و مشکلاتی از جمله تصادف و مسائل دیگر را برای رانندگان رقم می زند.‌ بر این اساس ساخت تیرپارک اهمیتی دوچندان می‌کند تا علاوه بر توقف کامیونها در یک محدوده مشخص و جلوگیری از خطرات و مخاطرات ترافیکی و همچنین آلایندگی آنها، نیازهای روزمره رانندگان برای اسکان، استراحت و خرید ملزومات نیز تامین شود.

آستارا یک شهر کوچک مرزنشین و گردشگر پذیر است و گمرک آن برخلاف بسیاری از شهرها در داخل شهر واقع شده و کامیون ها ناگزیر به تردد در محدوده شهر تا رسیدن به بندر یا مرزهای زمینی هستند، بنابراین ساخت تیرپارک برای توقف های طولانی یا مقطعی این وسایل نقلیه ترانزیتی ضرورت دارد و از اینرو فرایند ترخیص کامیون ها به لحاظ ضرورت اعمال رویه های مختلف گمرکی زمانبر است و باید یک تیرپارک نه بلکه چند تیرپارک بزرگ در شهر مرزی آستارا ساخته شود.

ایجاد و احداث یک تیر پارک در فعال ترین و مهمترین مرز زمینی شمال کشور نیاز اساسی و خواسته به جا و از زیر ساخت‌های مهم لجستیکی است که حل معضل صف های طولانی کامیون های ترانزیتی  داخلی و خارجی در مرزهای آستارا را رقم خواهد زد. تیرپارک ها معمولا در مسیرهای ترانزیتی احداث می شوند که از تردد بالایی از کامیون ها برخوردارند و یکی از معضلات مهم و اساسی مرز زمینی آستارا در این رابطه نبود تیرپارک به عنوان محل پارک کامیون‌ها و اسکان رانندگان است و اداره کل گمرک آستارا رفع ترافیک کامیون‌ها در شهر مرزی آستارا را نیازمند احداث تیرپارک می داند.

مدیرکل گمرک آستارا در این رابطه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه میزان فعالیت اقتصادی در مرزهای آستارا افزایش یافته و حجم صادرات از مرزهای این شهرستان مرزی استان گیلان چند برابر برابر شده است، اظهار کرد: تا زمانی که یک یا چند تیر پارک با گنجایش بالا در آستارا ساخته نشود از صف و ترافیک کامیون‌ها کاسته نخواهد شد.

علی حسین ذوالقدری نبود تیر پارک و ترافیک کامیون های ترانزیتی را یادآور شد و افزود: نبود تیر پارک برای کامیونهای ترانزیتی از مشکلات مهم شهر مرزی آستارا است و گمرک آستارا در حوزه شهری واقع شده است و نبود تیر پارک باعث شده کامیون های ترانزیتی و صادراتی به داخل خیابان های شهر مرزی آستارا کشیده شوند و شاهد ترافیک این خودروها باشیم.

وی، خاطرنشان کرد: امیدواریم با ساخت تیر پارک مجهز و بزرگ مشکلات موجود در این زمینه رفع شود.

ذوالقدری با بیان اینکه آستارا شهر کوچکی است و گمرک آن برخلاف بسیاری از شهرها در داخل شهر واقع شده و کامیون های ترانزیتی ناگزیر به تردد در محدوده شهر تا رسیدن به بندر یا مرز زمینی و ریلی هستند، گفت: ساخت تیرپارک برای توقف های طولانی یا مقطعی این وسایل نقلیه ضرورت دارد.

مدیر کل گمرک آستارا، اظهار کرد: بندر آستارا با وجود سه گمرک فعال همزمان با کشور جمهوری آذربایجان، دروازه اصلی تجارت ایران و اوراسیا به‌شمار می‌رود و در این میان ارتقاء زیرساخت‌ها و برطرف کردن کاستی‌ها ضرورت ایفای نقش موثر در عرصه تجارت کشور است.

وی از آمادگی کامل اداره کل گمرک آستارا برای فعال شدن تیرپارک و رفع کامل ترافیک کامیون های ترانزیتی در سطح شهر مرزی آستارا خبر داد و گفت: اگرچه صف کامیون ها در ورودی و برخی خیابان های آستارا نشانگر رونق اقتصاد برون مرزی است، اما توقف طولانی مدت این خودروها در مسیرهای مهم شهر سبب رنجش خاطر اهالی میشود و اگر تیرپارک در حال احداث برای توقف و ساماندهی کامیون های تجارت خارجی فعال شود، ترافیک از خیابان های پایانه و گمرک برچیده خواهد شد.

ذوالقدری با بیان اینکه تمام تلاش‌ها بر این است که گمرک و مرزی فعال و پویا در این منطقه از کشور عزیزمان ایران داشته باشیم، افزود: آستارا از مبادی مهم تجارت و ترانزیت خارجی جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.

مدیر کل گمرک آستارا با اشاره به ساخت پایانه مرزی جدید در حاشیه شهر آستارا، اظهار کرد: به دلیل افزایش حجم کالاهای صادراتی به ویژه محصولات کشاورزی، نیازمند وجود یک پایانه مرزی استاندارد، بزرگ و در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بودیم که هم اکنون در حال ساخت است و قطعاً با تکمیل آن شاهد افزایش مبادلات تجاری خواهیم بود.

وی از خروج ۸ هزار و ۱۷۹ دستگاه کامیون ترانزیتی در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ از طریق مرز زمینی آستارا خبر داد و گفت: این میزان تردد در مقایسه با فروردین ماه سال گذشته ۴۱ درصد رشد داشته است.

به گزارش ایسنا، تیرپارک محل توقف و پارک کامیون ها در راه های بین شهری است که استانداردهای مخصوص دارد و با اخذ مجوز از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای احداث و مورد بهره برداری قرار می گیرد. تیر پارکها معمولا بجز خدمات پارکینگ خودرو، خدمات رفاهی دیگری را به کاربران از جمله جایگاه سوخت، سرویس بهداشتی، نمازخانه، اغذیه فروشی، استراحتگاه و فروشگاه ارائه می دهند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • در سرزمین ما شاعران پس از مرگ زنده می‌شوند / یک شاعر شهرستانی همه‌کاره هیچ‌کاره است
  • در سرزمین ما شاعران بعد از مرگ زنده می‌شوند / یک شاعر شهرستانی همه کاره هیچ کاره است
  • محدودیت‌های ترددی در محور پرترافیک اردبیل – آستارا
  • (تصاویر) جاذبه‌های گردشگری و طبیعی آستارا
  • احداث تیرپارک کامیون‌ های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • امام صادق(ع) در گسترش مذهب شیعه نقش برجسته ای داشتند
  • اعمال محدودیت ترافیکی در جاده های گیلان
  • عزاداری خیابانی مردم آستارا در سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • احداث تیرپارک کامیون‌های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور